I am sorry that fish were a bit bloody in the photos. “Catch and Release” is not my motto. I usually practice “Catch and Eat but Don’t Catch Too Many.” Immediately after I catch fish, I cut the gills to let the blood out from it. This is called “Chinuki” in Japanese, a basic technique to keep the fish fresh and tasty. At Ohtoko-bana in Izumo City, I caught one Wakana (young Japanese amberjack) with the Super Strike Zig Zag and one fluke with the Crippled Herring.
(写真の中の魚がちょっと血まみれで、すいません。「キャッチ&リリース」は私のモットーではありません。私がふだんやっているのは「キャッチ&イート、でも釣り過ぎない」です。魚を釣り上げるとすぐにエラを切り、魚体から血を抜きました。これは日本語で「血抜き」といい、魚を新鮮で美味しいままに保つ基本的な技術です。今日は出雲市の大床鼻へ行き、クリップルド・ヘリングでヒラメが、スーパーストライク・ジグザグでワカナ(ブリの若魚)が釣れました。)
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